"Journalistik, inklusive research, reportage, intervjuer och pressfotografi. Redaktörsuppdrag, översättning och textbearbetning. TV-, film-, radio- och textproduktion. Föredrag, undervisning, moderators- och konferenciersuppdrag. Scenunderhållning. Produktion av kokböcker och annan litteratur. Matlagningskurser och kurser i mat-, dryckes- och restaurang- historia. Provningar av mat och drycker. Matlagning, catering och festarrangemang. Utveckling av delikatesser och andra livsmedel och drycker, samt utformning av härmed förenliga produkter och tjänster. Marknadsföring och försäljning av delikatesser, livsmedel och drycker. Förvaltning av upphovsrätt. Debatt och opinionsbildning. Utveckling av koncept för marknadsföring, PR och varumärken. Guidning och reseledaruppdrag samt tolkning. Grafisk formgivning. Konsulttjänster inom arkivhantering, journalistik och språk- riktighet, samt övriga tjänster förenliga med ovan nämnda verksamheter."